sju-ars-fangelse-for-journalist-for-journalisten-gao-yu

Svenska PEN fördömer fängelsedom mot journalisten Gao Yu

Svenska PEN protesterar mot att den kinesiska redaktören och journalisten Gao Yu döms till sju års fängelse för att ha läckt hemliga dokument om den kinesiska regimens planerade tillslag mot pressfriheten i landet.
Svenska PEN tackar Tomas Tranströmer

Svenska PEN tackar Tomas Tranströmer

Tomas Tranströmer är borta. Han blev 83 år. Tomas var under många, långa år en mycket god vän till PEN,...

Läs mer
2014 års Bernspris tilldelas Rouzbeh Djalaie

2014 års Bernspris tilldelas Rouzbeh Djalaie

”Svenska PENs Bernspris 2014 tilldelas journalisten och redaktören Rouzbeh Djalaie för arbetet med att vitalisera lokal- och medborgarjournalistiken i Stockholms...

Läs mer
Svenska PEN fördömer politisk dom mot Ihar Lohvinau

Svenska PEN fördömer politisk dom mot Ihar Lohvinau

Den 10 mars löper tidsfristen ut för den belarusiske förläggaren Ihar Lohvinau att betala det drakoniska bötesbelopp om en halv...

Läs mer
Svenska PEN: ”Avbryt avvisningen av Roozbeh Janghorban”

Svenska PEN: ”Avbryt avvisningen av Roozbeh Janghorban”

I början av nästa vecka förväntas den iranske dokumentärfilmaren Roozbeh Janghorban med familj inställa sig hos Migrationsverket för vidare avvisning...

Läs mer
 • Bli medlem


  Svenska PEN har sedan 1922 arbetat för att uppmärksamma och förbättra utsatta författares situation över hela världen. I detta arbete behövs mycket stöd – moraliskt och politiskt och inte minst ekonomiskt.

  Bli medlem här

 • Dissidentbloggen


  Tusentals författare världen över sitter fängslade eller förföljs för att de utövar sin grundläggande rätt till yttrandefrihet. Dissidentbloggen publicerar de texter som makthavare vill sudda ut. Den ges ut av Svenska PEN sedan 2011.

  Läs Dissidentbloggen

 • Ge en gåva


  Svenska PEN är en ideell organisation som arbetar för att föra fram de hotade och fängslade författarnas sak och påminna om deras avgörande roll i demokratiarbetet världen över. Ditt bidrag gör stor skillnad i detta arbete.

  Ge en gåva

 • PENs charter


  PENs charter har väglett, förenat och inspirerat dess medlemmar i över 60 år. Dess principer fanns underförstådda när organisationen grundades 1921, men den antogs officiellt av PEN-kongressen i Köpenhamn 1948.

  Läs den här

Svenska PENs vårprogram 2015

 • Frizon – Möt Anisur Rahman আনিসুর রহমান, fristadsförfattare (2009-2011) från Bangladesh

  Möt Anisur Rahman আনিসুর রহমান, fristadsförfattare (2009-2011) från Bangladesh, på den internationella bokmässan i Botkyrka lördag 25/4 kl 13. Samtalspartner är Tanvir Mansur. Språk: bengali.

  Läs mer

PEN i världen


Besök oss på Facebook Svenska PEN på Twitter Svenska PEN på Twitter