svenska-pen-tackar-tomas-transtromer

Svenska PEN tackar Tomas Tranströmer

Tomas Tranströmer är borta. Han blev 83 år. Tomas var under många, långa år en mycket god vän till PEN, och vi vill ur djupet av våra hjärtan tacka för det stöd han gett oss. 
2014 års Bernspris tilldelas Rouzbeh Djalaie

2014 års Bernspris tilldelas Rouzbeh Djalaie

”Svenska PENs Bernspris 2014 tilldelas journalisten och redaktören Rouzbeh Djalaie för arbetet med att vitalisera lokal- och medborgarjournalistiken i Stockholms...

Läs mer
Svenska PEN fördömer politisk dom mot Ihar Lohvinau

Svenska PEN fördömer politisk dom mot Ihar Lohvinau

Den 10 mars löper tidsfristen ut för den belarusiske förläggaren Ihar Lohvinau att betala det drakoniska bötesbelopp om en halv...

Läs mer
Svenska PEN: ”Avbryt avvisningen av Roozbeh Janghorban”

Svenska PEN: ”Avbryt avvisningen av Roozbeh Janghorban”

I början av nästa vecka förväntas den iranske dokumentärfilmaren Roozbeh Janghorban med familj inställa sig hos Migrationsverket för vidare avvisning...

Läs mer
A Statement From The Nordic PEN Centres Regarding The Attacks in Copenhagen

A Statement From The Nordic PEN Centres Regarding The Attacks in Copenhagen

The attack on the Saturday meeting in Copenhagen, where people came together to discuss freedom of expression in the face...

Läs mer
 • Bli medlem


  Svenska PEN har sedan 1922 arbetat för att uppmärksamma och förbättra utsatta författares situation över hela världen. I detta arbete behövs mycket stöd – moraliskt och politiskt och inte minst ekonomiskt.

  Bli medlem här

 • Dissidentbloggen


  Tusentals författare världen över sitter fängslade eller förföljs för att de utövar sin grundläggande rätt till yttrandefrihet. Dissidentbloggen publicerar de texter som makthavare vill sudda ut. Den ges ut av Svenska PEN sedan 2011.

  Läs Dissidentbloggen

 • Ge en gåva


  Svenska PEN är en ideell organisation som arbetar för att föra fram de hotade och fängslade författarnas sak och påminna om deras avgörande roll i demokratiarbetet världen över. Ditt bidrag gör stor skillnad i detta arbete.

  Ge en gåva

 • PENs charter


  PENs charter har väglett, förenat och inspirerat dess medlemmar i över 60 år. Dess principer fanns underförstådda när organisationen grundades 1921, men den antogs officiellt av PEN-kongressen i Köpenhamn 1948.

  Läs den här

Svenska PENs vårprogram 2015

 • 100 år efter det armeniska folkmordet

  Svenska PEN uppmärksammar 100-årsminnet av folkmordet på armenierna och andra minoriteter i det osmanska riket med en programkväll i samarbete med Berlins Internationella Litteraturfestival, Svenska Stödkommittén för mänskliga rättigheter i Turkiet och förlaget 2244.

  Tid: Tisdag 21 april kl. 18.00–20.00
  Plats: Stallet, Stallgatan 7 (bakom Musikaliska på Nybrokajen), Stockholm

  Läs mer

PEN i världen


Besök oss på Facebook Svenska PEN på Twitter Svenska PEN på Twitter