svenska-pen-fordomer-politisk-dom-mot-ihar-lohvinau

Svenska PEN fördömer politisk dom mot Ihar Lohvinau

Den 10 mars löper tidsfristen ut för den belarusiske förläggaren Ihar Lohvinau att betala det drakoniska bötesbelopp om en halv miljon kronor som de belarusiska myndigheterna ålagt honom för att sålt böcker utan statlig licens. 
Svenska PEN: ”Avbryt avvisningen av Roozbeh Janghorban”

Svenska PEN: ”Avbryt avvisningen av Roozbeh Janghorban”

I början av nästa vecka förväntas den iranske dokumentärfilmaren Roozbeh Janghorban med familj inställa sig hos Migrationsverket för vidare avvisning...

Läs mer
A Statement From The Nordic PEN Centres Regarding The Attacks in Copenhagen

A Statement From The Nordic PEN Centres Regarding The Attacks in Copenhagen

The attack on the Saturday meeting in Copenhagen, where people came together to discuss freedom of expression in the face...

Läs mer
Ola Larsmo: ”Hög tid för Sverige att agera i fallet Raif Badawi”

Ola Larsmo: ”Hög tid för Sverige att agera i fallet Raif Badawi”

Svenska PEN:s ordförande Ola Larsmo och Björn Wiman skriver i DN idag om nödvändigheten att protestera mot straffet mot Raif...

Läs mer
”En utdragen dödsdom, varken mer eller mindre”

”En utdragen dödsdom, varken mer eller mindre”

  Svenska PEN vädjar till Sveriges regering att omedelbart fördöma spöstraffet mot Raif Badawi.

Läs mer
 • Bli medlem


  Svenska PEN har sedan 1922 arbetat för att uppmärksamma och förbättra utsatta författares situation över hela världen. I detta arbete behövs mycket stöd – moraliskt och politiskt och inte minst ekonomiskt.

  Bli medlem här

 • Dissidentbloggen


  Tusentals författare världen över sitter fängslade eller förföljs för att de utövar sin grundläggande rätt till yttrandefrihet. Dissidentbloggen publicerar de texter som makthavare vill sudda ut. Den ges ut av Svenska PEN sedan 2011.

  Läs Dissidentbloggen

 • Ge en gåva


  Svenska PEN är en ideell organisation som arbetar för att föra fram de hotade och fängslade författarnas sak och påminna om deras avgörande roll i demokratiarbetet världen över. Ditt bidrag gör stor skillnad i detta arbete.

  Ge en gåva

 • PENs charter


  PENs charter har väglett, förenat och inspirerat dess medlemmar i över 60 år. Dess principer fanns underförstådda när organisationen grundades 1921, men den antogs officiellt av PEN-kongressen i Köpenhamn 1948.

  Läs den här

Svenska PENs vårprogram 2015

 • Förklädd frihet och förlorad – Om kvinnors spelrum i Afghanistan

  Svenska PEN firar Internationella kvinnodagen 8:e mars kl. 15.00–17.00.

  Plats: Stallet, Stallgatan 7 (bakom Musikaliska på Nybrokajen).

  Är Afghanistan världens farligaste land för kvinnor? På Internationella Kvinnodagen 8 mars anordnar Svenska PEN ett panelsamtal med efterföljande konsert. Möt tre kvinnor från Afghanistan i ett samtal kring kultur och kvinnors rättigheter. En parlamentariker, en skådespelerska, och en bloggare alla med erfarenhet av att leva och verka i denna våldsamma och samtidigt fascinerande del av världen. Samtalet tar avstamp i Jenny Nordbergs bok De förklädda flickorna i Kabul som kommer ut i dagarna och fått internationell uppmärksamhet.

  Läs mer

PEN i världen


Besök oss på Facebook Svenska PEN på Twitter Svenska PEN på Twitter