fangslade-dawit-isaaks-texter-ska-ges-ut-pa-flera-sprak

Fängslade Dawit Isaaks texter ska ges ut på flera språk

Den 23 september 2014 var det tretton år sedan Dawit Isaak fängslades i Eritrea. Samtidigt startade ett projekt för att ge ut hans texter på engelska, franska och tyska. Tack vare stöd från Svenska Akademien och Kalityfonden ska texterna i Dawit Isaaks bok ”Hopp – Historien om Moses och Mannas kärlek & andra texter” översättas. 
PEN skänker Elin Wägners väckarklocka till Gävlemoderaterna

PEN skänker Elin Wägners väckarklocka till Gävlemoderaterna

Varje år delar Elin Wägner-sällskapet ut ett pris till en organisation eller person som verkar i Elin Wägners anda. I...

Läs mer
Dissidentbloggen #14 ute nu

Dissidentbloggen #14 ute nu

I senaste numret av Dissidentbloggen fokuserar vi på vad som hände efter "den arabiska våren". Vi lyfter fram tretton helt...

Läs mer
”Åklagaren ignorerar den nya lagen”

”Åklagaren ignorerar den nya lagen”

I dag skriver Björn Tunbäck, koordinator på Reportrar utan gränser, om hur svensk åklagare väljer att inte ta sig an...

Läs mer
Kommunallagen behöver justeras

Kommunallagen behöver justeras

Vi frågade Moderaternas och Socialdemokraternas sakkunniga på kulturområdet om vad de tycker om domen som fastställer att fristäder faller utanför...

Läs mer
 • Bli medlem


  Svenska PEN har sedan 1922 arbetat för att uppmärksamma och förbättra utsatta författares situation över hela världen. I detta arbete behövs mycket stöd – moraliskt och politiskt och inte minst ekonomiskt.

  Bli medlem här

 • Dissidentbloggen


  Tusentals författare världen över sitter fängslade eller förföljs för att de utövar sin grundläggande rätt till yttrandefrihet. Dissidentbloggen publicerar de texter som makthavare vill sudda ut. Den ges ut av Svenska PEN sedan 2011.

  Läs Dissidentbloggen

 • Ge en gåva


  Svenska PEN är en ideell organisation som arbetar för att föra fram de hotade och fängslade författarnas sak och påminna om deras avgörande roll i demokratiarbetet världen över. Ditt bidrag gör stor skillnad i detta arbete.

  Ge en gåva

 • PENs charter


  PENs charter har väglett, förenat och inspirerat dess medlemmar i över 60 år. Dess principer fanns underförstådda när organisationen grundades 1921, men den antogs officiellt av PEN-kongressen i Köpenhamn 1948.

  Läs den här

Svenska PENs höstprogram 2014

 • Rör inte fristadssystemet

  Svenska PEN och Fristad Stockholm anordnar en manifestation för fristadssystemet med tal, uppläsningar och filmvisning. Kom och visa ditt stöd också!

  Läs mer

PEN i världen


Besök oss på Facebook Svenska PEN på Twitter Svenska PEN på Twitter