Fatemeh Ekhtesari och Mehdi Moosavi till Göteborgs litteraturhus

Datum: Onsdag 24 januari 2018
Tid: 18:30 - 21:00
Plats: Göteborgs litteraturhus, Heurlins plats 1, 413 01 Göteborg (lagerhuset)

Övrig information: Samtalet förs på persiska och tolkas till svenska.
Fri entré!

Poeten och aktivisten Fatemeh Ekhtesari medverkade på Göteborgs poesifestival 2013 och efter hemkomsten till Iran fängslades hon tillsammans med kollegan Mehdi Moosavi. Domen: 99 piskrapp och 11,5 års fängelse för brott mot regimen, osedlighet och blasfemi.

Sedan i januari 2017 bor de båda i Lillehammer där de verkar som fristadsförfattare. Onsdagen den 24:e januari är vi mycket lyckliga över att få presentera dem på Göteborgs Litteraturhus, där de samtalar med författaren Samira Motazedi. Samtalet förs på persiska och tolkas till svenska. Fri entré!

Varmt välkomna!

För Facebookevent, klicka här.

 

ARR: Svenska PEN och Göteborgs litteraturhus

Photo: © Mohammad Sadegh Yarhamidi