Tema Fristad på Stockholms litteraturmässa

Datum: 13 april - 14 april 2018

Plats: Kulturhuset Stadsteatern, Stockholm

Fri entré

Årets tema för Stockholms litteraturmässa är Frihet och ansvar och tar fasta på litteraturmässans ambition att föra en viktig dialog kring världslitteratur, särskilt från länder under förtryck. Svenska PEN medverkar som samarbetspart tillsammans med ICORN för en serie program med Tema Fristad.

På scen kommer du möta fristadsförfattarna Tesfagiorgis Habte Kelati, Iman Al -Ghafari, Basim Ahmed Jamal, Mikhail Borzykin, Housam Al- Mosilli, Faraj Bayrakdar och Zurab Rtveliashvili.

Klicka på länken för att se hela programmet här: Stockholms litteraturmässa 2018

Och här finns mer information om fristadsförfattarna: Fristadsförfattare som medverkar på Stockholms litteraturmässa.

Foto: Basim Ahmed Jamal startade en bokhandel i Mosul och arbetade som musiklärare fram till dess att IS tog kontrollen och all musik förbjöds. Sedan 2017 har han fristad i Umeå. På Litteraturmässan samtalar han med författaren Sara Mannheimer. Foto: Leif Mårtensson