Jennifer Clement i samtal med Jesper Bengtsson: Hur mår yttrandefriheten?

Jennifer Clement i samtal med Jesper Bengtsson: Hur mår yttrandefriheten?

Möt författaren och PEN Internationals första kvinnliga ordförande Jennifer Clement i ett samtal om yttrandefrihet och litteratur med Svenska PENs ordförande Jesper Bengtsson. 

TID: 26 mars 2019 kl. 18.00 (insläpp 17.45)
PLATS: Handelshögskolan, Sveavägen 65, Stockholm

”Könscensur är en viktig faktor när yttrandefriheten inskränks. Hur många stora romaner och dikter saknas? Hur många banbrytande tankar och upptäcker saknas? Jag vet med säkerhet att hela bibliotek inte existerar på grund av könscensur.”

Orden kommer från den mexikansk-amerikanska författaren Jennifer Clement. År 2015 valdes hon till PEN Internationals första kvinnliga ordföranden efter grundandet 1921. PEN är en världsomspännande organisation för författare som arbetar med att försvara det fria ordet och stödja hotade, förföljda eller fängslade författare världen över. Bland det första som Clement gjorde som ordförande var att ta fram PENs historiska kvinnomanifest. 

Välkomna till ett samtal om yttrandefrihet och litteraturens kraft. Vilka utmaningar står yttrandefriheten inför i vår globaliserade värld? 

Jennifer Clement växte upp i Mexiko City, Mexiko. Mellan 2009–2012 var hon ordförande i mexikanska PEN. Hon har gett ut tre romaner, en memoar och ett antal diktsamlingar. Hennes böcker har översatts till 30 språk. 2014 gav hon ut den internationellt uppmärksammade boken Prayers for the Stolen, översatt till svenska som En bön för de stulna. Hon är under våren Sverigeaktuell med boken Gun.Love

Fri entré!  

Ett samarbete mellan Svenska PEN, Kulturhuset Stadsteatern, Albert Bonniers Förlag och Handelshögskolan.