Svenska PEN har 90-konto (pg 900509-1) och granskas av Svensk Insamlingskontroll. Svensk Insamlingskontroll bevakar hjälporganisationer och har som krav att högst 25 procent av de totala intäkterna får gå till en organisationen insamlingskostnader och administration. Det innebär att insamlingar inte ska belastas med oskäliga kostnader, att sunda marknadsföringsmetoder ska användas och att ändamålsenliga system för insamlingskontroll ska utvecklas.

PEN ill. StodOss_DovLjBla_Red-01.png

bli en pen-bärare

Svenska PENs uppdrag att försvara det fria ordet har vuxit dramatiskt. Hoten kryper allt närmare vårt eget land. Behovet av engagemang och insatser är därför nu större än någonsin tidigare. Vi behöver ditt stöd.

Som PEN-bärare donerar du en valfri summa varje månad via autogiro. Det är både enkelt och betydelsefullt. Varje PEN-bärare gör skillnad.

 
getswish_qr.png

ge en gåva - swish eller 90-konto

Världen över kämpar människor för yttrandefrihet, du kan vara med i det arbetet tillsammans med oss på Svenska PEN genom att swisha din gåva. Antigen genom att själv fylla i uppgifterna i swish-appen och swisha valfritt belopp till vårt 90-konto; 9005091 eller genom att scanna vår QR-kod. Öppna swish-appen på din telefon för att skanna koden till vänster. Välj därefter valfri summa att swisha och signera sedan med Mobilt BankID. 

På många håll i världen är yttrandefriheten satt under hård press. Svenska PEN:s uppdrag att försvara det fria ordet har därför vuxit dramatiskt. Behovet av engagemang och insatser är i dag större än någonsin tidigare. Därför kan du även skänka ditt bidrag genom att göra en banköverföring till PG 90 05 09-1 eller klicka på “Ge en gåva” för att betala med bankkort.

 Din gåva gör skillnad !

 
Ge en gåva
 
Foto av  Andrew Knechel

ge en högtidsgåva

Vill du uppvakta någon som fyller år, ska gifta sig, döpas eller konfirmeras? Ett fint och uppskattat sätt är att ge en gåva som gör skillnad.

När du ger någon en högtidsgåva, skickar vi ett gåvoblad med en personliga hälsning till den adress du önskar. Gåvosumman anges inte i bladet.

Om du klickar på länken nedan, kommer du vidare till ett formulär där du först fyller i din e-postadress, hur stor summa du vill ge och uppgifter om betalning. I nästa steg anger du ditt namn, jubilarens namn och adress samt om du vill skicka en personlig hälsning. Svenska PEN får då automatiskt alla uppgifter för att kunna göra ett gåvoblad.

Om du har några frågor, ring Anna Livion Ingvarsson på tel 073-2422700.

Ge en högtidsgåva
 
Foto av  Mike Labrum

Foto av Mike Labrum

ge en Minnesgåva

Vill du hedra minnet av en bortgången? Ett fint och uppskattat sätt att hedra någons minne kan vara med en gåva som försvarar det fria ordet och bistår förföljda författare. Vi skickar ett gåvoblad med din personliga hälsning till den adress du önskar. Gåvosumman anges inte i bladet.

Om du klickar på länken nedan, kommer du vidare till ett formulär där du först fyller i din e-postadress, hur stor summa du vill ge och uppgifter om betalning. I nästa steg anger du ditt namn, den avlidnes namn, begravningsdatum, namn och adress till närmast anhörig eller begravningsbyrå samt om du vill skicka en personlig hälsning. Svenska PEN får då automatiskt alla uppgifter för att kunna göra ett gåvobrev.

Om du har några frågor, ring Anna Livion Ingvarsson på tel 073-2422700.

Tack för din gåva!

Ge en minnesgåva
 
Foto av Photo by  Tom Hermans

Foto av Photo by Tom Hermans

företag

Låt ditt företag bidra till Svenska PEN:s verksamhet för det fria ordet. Företag kan bidra ekonomiskt på olika sätt och olika nivåer. Kontakta Svenska PEN:s generalsekreterare Anna Livion Ingvarsson för mer information via telefon; 073-242 27 00 eller mail genom knappen nedan.

 
Foto av Jonas Jacobsson

Foto av Jonas Jacobsson

Testamentsgåva

Lämna en testamentsgåva till Svenska PEN. Med din gåva ger du stöd till Svenska PEN:s långsiktiga arbete till stöd för hotade och förföljda författare och till det fria ordets försvar. Mycket av PEN:s arbete tar tid och handlar om att förändra attityder och i grunden försvara alla människors rätt att uttrycka sig och bli hörda. Varje gåva är betydelsefull. 

Kontakta vårt kansli, så berättar vi mer.

 
Foto: Sarah Noltner

Foto: Sarah Noltner

Engagera dig

Det finns flera andra sätt att stödja PEN genom att engagera dig i vårt arbete. Bland annat kan du bli medlem, PEN-bärare eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

 
My respect for this organisation has no borders and among the organisations that help writers, PEN has been so fierce, so consistent and ferocious in its efforts that it is difficult to ignore their worldwide fame and their respect.
— Toni Morrison, vice ordförande i PEN International

Banner: foto av Lindsay Henwood

Illustration: Strindlund design