Bli vikarierande chefredaktör för tidskriften PEN/Opp – en modig röst i en orolig samtid

Svenska PEN är en politiskt obunden ideell förening för skribenter, och är ett av över hundra PEN-center i det världsomspännande nätverket PEN International. Vårt arbete utgår ifrån att det skrivna ordet inte har några gränser, vare sig politiska, nationella eller religiösa. 

Svenska PEN:s nättidskrift PEN/Opp ges ut i 4–5 nummer per år. Idéen bakom PEN/Opp är att publicera texter från hela världen – med särskilt fokus på skribenter från länder där yttrandefriheten är hotad. Tidskriften vill använda sig av internet som ett aktivistiskt verktyg, för att på så vis nå ut till en svensk såväl som internationell publik. Idag har PEN/Opp läsare i över 80 länder. 

I ett världsläge där yttrandefriheten är satt under hård press, är PEN/Opps uppgift att försvara det fria ordet kanske viktigare än någonsin. 

Vikarierande chefredaktör och projektledare för PEN/Opp

Som vik. redaktör för PEN/Opp ansvarar du självständigt för produktionen av tidskriften, från att bestämma tema för ett nummer till att hitta passande skribenter, redigera text och skriva ledare till att skicka fakturor och publicera och dela texter online.

PEN/Opp är ditt huvudsakliga ansvar. Men du har också andra uppgifter inom kommunikation, medlemsservice och administration för Svenska PENs verksamhet. Du arbetar nära PENs generalsekreterare och PENs styrelse.

Du ansvarar för:

  • Arbetet med PEN/Opp - research, kontakt med skribenter, illustratörer och översättare, textredigering och publicering. Under ditt vikariat är två nummer av tidskriften planerade att utkomma.

  • Kommunikation och spridning av PEN/Opp i Sverige och internationellt.

  • Att tillsammans med generalsekreteraren arbeta med administration och kommunikation i det dagliga arbetet på PENs kansli.

Vi söker dig som

  • Har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom publicistiskt arbete, redaktörskap, kommunikation och administration.

  • Gärna har ett stort engagemang och kunskap inom yttrandefrihet och internationella samhällsfrågor.

  • Har erfarenhet av projektledning och god organisationsförmåga.

  • Tar egna initiativ, arbetar självständigt och prioriterar ditt arbete.

  • Har mycket god stilistisk förmåga i tal och skrift, både på svenska och engelska

Självklart står du bakom PEN:s värderingar.

Tjänsten är en visstidsanställning 1 oktober – 31 mars (6 månader).

Anställningsgrad: 100 %

Ansökan mailas till: anna.livion.ingvarsson@svenskapen.se