Hanna Nordell blir verksamhetsledare för Svenska PEN

I augusti utökas Svenska PEN kansli när Hanna Nordell tillträder rollen som verksamhetsledare. Hanna Nordell kommer arbeta med utveckling av Svenska PEN:s organisation och vara en viktig länk i det arbete som pågår i kommittéer, arbetsgrupper och samarbeten i och utanför Sverige. 

– Vi är väldigt glada att kunna knyta Hanna till Svenska PEN:s verksamhet. Vi har under året genomgått en omorganisation för att vässa PEN:s arbete för yttrandefrihet och Hanna blir en viktig del av detta, säger Svenska PEN:s ordförande Jesper Bengtsson.

Hanna Nordell är utbildad vid Uppsala universitet där hon har en master i humaniora med inriktning konstvetenskap. Hon kommer närmast från Tensta konsthall där hon som intendent arbetat med ett konstprogram som verkat i gränslandet mellan det lokala och det internationella. Vid sidan av samtidskonsten har Nordell ett förflutet som engagerad i yttrandefrihetsfrågor, bland annat i rollen som tidigare redaktör för Dissidentbloggen (nuvarande PEN/Opp) samt som koordinator för etableringen av Gävles fristadsprogram inom ICORN-nätverket. 

– I de tider vi lever i har jag svårt att tänka mig ett mer angeläget uppdrag än att verka för yttrandefrihet och internationell solidaritet. Svenska PEN är en organisation med en driven styrelse, en kunnig och engagerad medlemsbas och ett finmaskigt internationellt nätverk. Att få vara en spindel i nätet i det sammanhanget är ett stort förtroende som jag ser fram emot med både ödmjukhet och entusiasm, säger Hanna Nordell. 

Hanna Nordell tillträder sin nya befattning den 1 augusti och kommer att arbeta tillsammans med Kholod Saghir, chefredaktör för PEN/Opp och projektledare. 

För mer information kontakta Jesper Bengtsson på telefon 070-268 25 29.

HannaNordell_1.jpg