Tucholskypristagaren Yassin Al-Haj Saleh är på Sverigebesök

På bild från vänster: Kholod Saghir, chefredaktör för Svenska PENs tidskrift PEN/Opp, författaren Yassin Al-Haj Saleh och Sara Mannheimer, författare och före detta styrelseledamot i Svenska PEN.

Den syriske författaren och tänkaren Yassin Al-Haj Saleh är på Sverigebesök för att medverka i ett samtal tillsammans med Sara Mannheimer om litteratur i krisens marginal som anordnas av Clandestino Institut i Göteborg.

Samtalet äger rum söndagen den 29 augusti klockan 13:30.

Al-Haj Saleh tilldelades Svenska PENs Tucholskypris 2017. Han har kallats den syriska revolutionens samvete och hans texter publiceras i The Guardian, The New York Times och Le Monde. 

Yassin Al-Haj Saleh är född 1961 i Raqqa, Syrien. Han lämnade landet 2013 och bodde en period i Turkiet men är numera bosatt i Berlin sedan 2017. Han betraktas som en av Syriens viktigaste intellektuella röster och är verksam som journalist och författare. Han har gett ut sex böcker, bland annat Obscure Syria: Insights from Within the Black Box (2009) och The Myths of the Successors: a Critique of Contemporary Islam and a Critique of the Critique (2011). Hans senast utkomna verk är The impossible Revolution (2017) som ger en kritisk bild av den syriska revolutionen och de konsekvenser kriget har fört med sig för miljontals syrier.

Länk til eventet.