Manifestation till stöd för journalisten Hind Aleryani

I dag, torsdag, inleds fredssamtalen om Jemen i Stockholm. Den kända jemenitiska journalisten Hind Aleryani är inbjuden för att delta i programmet. För Sverige är det ett prestigefyllt uppdrag att stå värd för samtalen, men Hind Aleryanis öde kastar sin skugga över arrangemanget.

Ifjol flydde hon och dottern till Sverige efter att jihadister och salafister hotat henne för hennes artiklar. Trots ett dödshot som hänger över henne har Migrationsverket avslagit hennes ansökan om permanent uppehållstillstånd. 

Enligt Internationella Journalistfederationen har sju personer som arbetat med media dödats i Jemen sedan i våras. Jemen står för nästan tio procent av alla dödade inom mediebranschen i världen hittills i år. Flera av Aleryanis kolleger har kidnappats.

För att protestera mot Migrationsverkets inhumana behandling av Hind Aleryani anordnas en stödmanifestation.

Tid: Fredagen den 7 december 11.00 
Plats: Utanför Migrationsverket, Sturegatan 15, Sundbyberg

Talare:

Hind Aleryani, journalist
Philippe O’Conner, journalist
Kurdo Baksi, journalist och initiativtagare till stödmanifestationen
Agneta Haugaard, journalist 

Stödmanifestationen genomförs av Kurdo Baksi, Svenska PEN och Sveriges Journalistförbund.