Narges Mohammadi avslutade hungerstrejken - får ha kontakt med sina barn

Den iranska journalisten och demokratiaktivisten Narges Mohammadi avslutade den 16 juli sin tjugo dagar långa hungerstrejk sedan fängelsemyndigheterna accepterat hennes krav på att få ha regelbunden kontakt med sina barn. 

Hon får nu tala med barnen – som bor i Frankrike med sin far – i telefon en gång i veckan. 

En Twitteraktion som stödde Mohammadis krav genomfördes den 12 juli och samlade över 100.000 protesterande, majoriteten av dem i Iran.

Narges Mohammadi dömdes i våras till ett 16-årigt fängelsestraff varav hon ska avtjäna tio år. Hon har även tidigare fängslats för sitt arbete för mänskliga rättigheter i Iran. Narges Mohammadi belönades 2011 med Per Angerpriset och är hedersmedlem i Svenska och Danska PEN. Vi fortsätter att kräva att hon friges omedelbart!