Svenska PEN anställer generalsekreterare och kanslist

I samband med att Svenska PEN inleder arbetet med Det svenska projektet anställs Anna Livion Ingvarsson som generalsekreterare/Executive Director samt Stefan Lindberg som kanslist.

 

Anna Livion Ingvarsson har tidigare varit chef för Gävle Konstcentrum, där hon arbetat mycket med frågor kring konstnärlig yttrandefrihet. Hon har även varit projektledare på Forum för levande historia och på Riksutställningar, samt verksamhetsledare för Konsthall C i Hökarängen.

 

Anna Livion Ingvarsson: ”Runt om i Sverige finns ett stort engagemang och många som vill göra något för att försvara yttrandefriheten, både myndigheter, organisationer och privatpersoner. Svenska PEN har nu möjlighet att utvecklas till en stark resurs för det här engagemanget, och jag ser fram emot att driva det viktiga arbetet.”

 

Stefan Lindberg har tidigare arbetat som kanslist på Översättarcentrum. Han är även författare, dramatiker och översättare.

 

Stefan Lindberg: ”Det känns viktigare än någonsin att både försvara det fria ordet och att motarbeta den rena hatpropagandan. Litteraturen spelar en avgörande roll i det demokratiska samtalet.”

 

Ola Larsmo, Svenska PEN:s ordförande: ”Anna Livion Ingvarsson har solid erfarenhet av att arbeta i den svenska kultursektorn och har visat stort engagemang för yttrandefriheten och Fristadsfrågan. Hon är helt klart rätt person att ta tag i Svenska PENs nya projekt om vad ”hate speech”-kulturen gör med samhällsklimatet. ”

 

Therese Bohman är även fortsatt kanslist på Svenska PEN, samt redaktör för PEN:s nättidskrift Dissidentbloggen (http://www.dissidentblog.org/sv).