Ola Larsmo: ”Hög tid för Sverige att agera i fallet Raif Badawi”

Svenska PEN:s ordförande Ola Larsmo och Björn Wiman skriver i DN idag om nödvändigheten att protestera mot straffet mot Raif Badawi och markera mot en stat som dömer ut medeltida straff för medborgare som använder sig av fundamentalt demokratiska rättigheter. De skriver: Sveriges utrikesminister Margot Wallström har i veckan meddelat att Saudiarabiens chargé d’affair har kallats till UD för att motta en officiell protest. Det är i sig utmärkt, men om markeringen för tryckfriheten ska vara något annat än ett ”photo opportunity” måste det också kosta något”.

Läs hela artikeln här

Från och med idag publicerar DN tillsammans med Svenska PEN en serie officiella protester mot Raif Badawis spöstraff så länge det fortsätter att utmätas.