Svenska PEN partnerorganisation till projektet Kollega till kollega

kollega.jpg

Landsflykt eller ett nytt hemland kan innebära stora möjligheter men kan också utgöra en allvarlig begränsning av skribenters yttrandefrihet. Tillgång till rätt kontakter och strategier för att arbeta i Sverige är nödvändigt. Reportrar utan gränsers nya projekt Kollega till kollega ska kartlägga deltagarnas behov och erbjuda stöd för en snabb start i det nya hemlandet. Projektet sätter deltagarna i kontakt med kollegor som redan är etablerade i Sverige. Samtidigt får kollegorna och den svenska media- och förlagsbranschen en ny chans att komma i kontakt med internationell kompetens.

Kartläggningen och matchningarna ska göras av Reportrar utan gränser med hjälp från partnerorganisationerna Svenska PEN, Författarförbundet, Journalistförbundet och ICORN. Deltagarna ska också erbjudas kurser, nätverksmöten och andra kontakter av intresse för den individuella skribenten. Aktiviteterna genomförs sedan i samarbete med de tre regionerna Västra Götaland, Jönköping och Uppsala. 

Är du journalist eller författare? Vill du träffa en kollega som flyttat till Sverige och ha ett ömsesidigt utbyte kring skrivande och hur det är att arbeta som skribent? Ta reda på mer eller anmäl intresse till projektet Kollega till kollega genom att skicka ditt namn, adress och CV till: asa.steinsvik@reportrarutangranser.se

Projektet finansieras av Postkodstiftelsen. På längre sikt hoppas Reportrar utan gränser kunna utveckla programmet till att omfatta fler orter och inflyttade journalister och författare i Sverige, därför är intresseanmälningar från hela landet av intresse redan nu.

 För information om projektet klicka här.