Svenska PEN växer

Svenska PEN växer! 

Kanslist, deltid 2022 

Just nu söker vi en kanslist på 50% för arbete med medlemsregister, administration och kommunikation. Som person är du noggrann, strukturerad och det är viktigt att du kan uttrycka dig väl på både svenska och engelska. Vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Tjänsten är placerad på Svenska PEN:s kansli i Stockholm, där du arbetar tillsammans med verksamhetschef Hanna Nordell, samt Kholod Saghir chefredaktör för PEN/Opp.

Tjänsten kommer att tillsättas för år 2022 med möjlighet till förlängning. Intervjuer hålls i första hand digitalt och kommer att ske löpande. 

Skicka intresseanmälan och cv till verksamhetschef Hanna Nordell hanna.nordell@svenskapen.se. 

Producent, deltid, mars-oktober 2022

Just nu söker vi en producent på deltid för arbete med PEN:s internationella kongress som går av stapeln i september 2022 i Uppsala. Som person är du ordningsam med mycket god koordinations- och samarbetsförmåga. Goda kunskaper i engelska är ett måste. Vi ser gärna att du har erfarenhet av internationella arrangemang, exempelvis arbete kring biljettbokningar, visumansökningar, koordinering av teknik, produktion av program etc.  Tjänsten är placerad på Svenska PEN:s kansli i Stockholm, där du arbetar tillsammans med verksamhetschef Hanna Nordell, samt Kholod Saghir chefredaktör för PEN/Opp.

Tillträde för tjänsten sker under mars och den avslutas i oktober. Tjänsten är en allmän visstidsanställning på deltid samt några månader heltid enligt överenskommelse. Intervjuer hålls i första hand digitalt och kommer att ske löpande. 

Skicka intresseanmälan och cv till verksamhetschef Hanna Nordell hanna.nordell@svenskapen.se. 

OM PEN 

PEN är en yttrandefrihetsorganisation som verkar till stöd för hotade, förföljda och fängslade författare över hela världen. Vår verksamhet utgår från att det skrivna ordet inte har några gränser, vare sig politiska, nationella eller religiösa. Det är en politiskt obunden ideell förening för författare, journalister, bibliotekarier, förläggare och andra litterärt verksamma. Svenska PEN är ett av över hundra PEN-centra i det världsomspännande nätverket PEN International. 

PENS INTERNATIONELLA KONGRESS 

Kongressen är det årligt återkommande tillfället då representanter från PEN:s många centra från hela världen samlas för att bearbeta och utveckla kärnfrågor genom diskussioner, debatt, utbyte av erfarenheter och firande av litteratur och skrivande i alla former. Som en del av kongressen arrangeras också ett rikt publikt program.