Hälsning från Osman Kavala på femårsdagen av hans fängslande

Hälsning från OSMAN KAVALA på femårsdagen av hans fängslande

Som framgår av de åtal som riktats mot mig har inga bevis funnits som visar att jag ägnat mig åt en verksamhet som kan anses vara brott. Trots detta tydliga faktum, som framfördes när jag frikändes i den första Gezi-rättegången och av två domar från Europadomstolen samt avvikande röster från presidenten och ledamöterna av författningsdomstolen, avslutar jag i dag mitt femte år i Silivri-fängelset.

Jag tänker på att jag inte är den enda som utsätts för olaga fängslande, diskriminering och grymhet. Att lyssna på berättelserna från de andra i fängelset och se människor över 80 i korridorerna är en ständig påminnelse om detta faktum.

Jag tror att det också finns ett samband mellan godtyckliga fängslande av medborgare och dödliga arbetsolyckor som minkatastrofer, att de båda är ett resultat av en uppfattning som inte värdesätter människoliv högt.

Jag tror att när väl de rättsliga normerna åter kommer att råda i vårt land kommer också en förändring som betonar etiska värderingar att initieras.

Osman Kavala 

www.osmankavala.org

Osman Kavala är hedersmedlem i Svenska PEN. Han var också det första fallet i vår kampanj ”Tolv tystade röster” och vårt arbete för att få honom fri pågår oförtrutet.

Översättning: Elisabeth Löfgren