Manifestation till minne av den saudiske journalisten Jamal Khashoggi

IMG_4720.JPG

Den 2 oktober har det gått ett år sedan den saudiske journalisten Jamal Khashoggi mördades. Välkommen att delta i manifestationen till minne av honom och till stöd för alla författare och journalister som sitter fängslade i Saudiarabien. 

Tid: Onsdag den 2 oktober kl. 11.30
Plats: Saudiarabiens ambassad, Sköldungagatan 5, Stockholm

Det bestialiska mordet på den kände regimkritiske saudiske journalisten Jamal Khashoggi på Saudiarabiens konsulat i Istanbul den 2 oktober 2018 har väckt avsky runt om i världen. Och långt bort ifrån det mediala strålkastarljuset fortsätter Saudiarabien strypa all yttrande- och pressfrihet. I årets pressfrihetsindex från Reportrar utan gränser hamnar landet på bottenplatsen 172 av 180 länder. Uppemot 30 journalister befaras för närvarande vara frihetsberövade i Saudiarabien. En av alla dessa som drabbats av Saudiarabiens tillslag är den saudiske bloggaren Raif Badawi som för fem år sedan dömdes till tio års fängelse och 1 000 piskrapp för att ha förolämpat islam på sin blogg.

Vi som står bakom manifestationen kräver frihet för samtliga fängslade författare och journalister friges i Saudiarabien. 

Medverkande:
Ulrika Hyllert, ordförande i Journalistförbundet
Helena Giertta, chefredaktör tidningen Journalisten
Kurdo Baksi, journalist och opinionsbildare med flera. 

Initiativtagare till manifestationen är Kurdo Baksi och Helena Giertta. Manifestationen anordnas med stöd av Svenska PEN, Journalistförbundet, Sveriges Författarförbund, och tidningen Journalisten.